Foto: Christine Olsson, TT

Annie Lööf gravid – väntar sitt andra barn

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets partiledare Annie Lööf ska bli mamma igen, berättar hon på Instagram. Vice partiordförande Anders W Jonsson kommer att gå in som ställföreträdande partiledare under Lööfs föräldraledighet.

”Vi tycker såklart att det ska bli väldigt roligt att få välkomna en ny, liten familjemedlem,” skriver Annie Lööf på Instagram.

Barnet är planerat att komma i början på nästa år.

– Om allt går bra så kommer hon att vara föräldraledig under våren. När hennes dotter föddes var hon borta i ungefär sex månader och jag skulle tro att det blir likadant den här gången, säger Isabelle Purits, pressekreterare för Annie Lööf.

Föräldraledigheten kommer lösas likadant som förra gången Annie Lööf fick barn.

– Det kommer inte att påverka partiets riktning. Anders W Jonsson ledde partiet förra gången som Annie var föräldraledig, så han har vanan inne och det kommer att gå bra, säger Isabelle Purits.

Hon fortsätter:

– Sedan kopplas inte Annie bort helt. Hon är fortfarande partiledare och kommer att vara med när hon orkar och känner för det, säger Isabelle Purits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.