Annika fick vänta länge på att komma fram till Polisen efter att hon kört på ett rådjur.

Annika körde på rådjur – fick vänta på hjälp: ”Tog 17 minuter att komma fram”

Uppdaterad
Publicerad

När Annika Söderberg var på väg från sitt arbete inom hemtjänsten på Dalarö på fredagseftermiddagen körde hon på ett rådjur. När hon ringde 112 blev hon kopplad till polisen, där det dröjde över 17 minuter innan hon fick svar.

Det var när Annika Söderberg åkte mellan Dalarö och Handen utanför Stockholm som ett rådjur hoppade fram från vänster sida av vägen.

– Den kom rakt framför bilen så jag hann inte bromsa.

Hon stannade bilen och sprang till rådjuret och såg att den rörde på sig.

– Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag bara skakade. Man blir ju lite skärrad och jag har aldrig kört på någonting innan, säger hon.

”Dröjde 17 minuter”

Först ringde Annika Söderberg till viltvårdare, som sade att hon skulle ringa 112. Hos SOS Alarm blev hon kopplad till polisen. Först efter drygt 17 minuter svarade någon och frågade vad som hade hänt, berättar hon.

– Jag är skrämd och upprörd. Och förtvivlad, det är så mycket känslor.

Rådjuret dog snabbt av sig själv, och ingen annan var skadad. Men Annika Söderberg tänker på vad som hade hänt om det hade inträffat någonting värre.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att svarstiden till 112, alltså SOS Alarm, var 17 minuter. Det stämmer inte. Väntetiden avser polisen, efter att Annika Söderberg blivit vidarekopplad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.