Efter de stora besparingarna på Arbetsförmedlingen i M/KD budgeten väntas nu ett stort varsel på myndigheten. Foto: Jessica Gow / TT

Arbetsförmedlingen väntas varsla många fler än väntat

Uppdaterad
Publicerad

Ett storvarsel väntas på Arbetsförmedlingen under onsdagsmorgonen. Det kan röra sig om betydligt fler än de runt 2 400 som det talats om tidigare, erfar SVT Nyheter.

Efter de stora besparingarna på Arbetsförmedlingen i M/KD budgeten väntas nu ett stort varsel på myndigheten. Tidigare har det talats om att 2 200 till 2 400 anställda ska varslas.

Men enligt nya uppgifter till SVT kommer varslet vara betydligt större än så, fler än 3 000 personer kan komma att varslas, något Dagens Nyheter och Dagens Industri var först att rapportera om.

I december visade en intern rapport på Arbetsförmedlingen att så många som 4 500 tjänster kunde beröras. Och enligt uppgifterna till DN ser det nu i värsta fall ut att kunna bli verklighet. Samtidigt skriver Dagens Industriatt varslet ska gälla 3400 anställda med hänvisning till en centralt placerad källa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.