Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s inrikespolitiska kommentator om V:s plan mot marknadsskolor: ”Dadgostar kopplar detta till en regeringsbildning” Foto: SVT

Knutson om V:s skolkrav: ”Dadgostar kopplar detta till en regeringsbildning”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet ställer en rad krav rörande skolan för att stödja en kommande regering. Man vill bland annat att ett vinstförbud, alternativt ett förbud mot att aktiebolag driver skolor, införs.

 – Nooshi Dadgostar kopplar detta direkt till en statsministeromröstning. Om inte en statsminister är beredd att acceptera det här kraven, då kommer inte Vänsterpartiet släppa fram en sådan statsminister, säger Mats Knutson, SVT:s inrikespolitiske kommentator.

Vänsterpartiet vill att ett beslut om vinstförbud ska tas 2024 och att det ska vara helt genomfört 2026.

– Det här är en klassisk politisk fråga för Vänsterpartiet. Det är en fråga som Vänsterpartiet har slagits för länge och även en fråga som partiet vill att valdebatten ska handla om, säger Mats Knutson.

Hör SVT:s inrikespolitiska kommentator i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.