Muf:s ordförande Benjamin Dousa. Foto: TT

Även ungdomsförbundet saknar förtroende för Kinberg Batra

Uppdaterad
Publicerad

Moderata ungdomsförbundet, Muf, saknar förtroende för partiledaren Anna Kinberg Batra (M). – Vi har varit kritiska väldigt länge, men man har inte lyssnat på oss, uppger ordföranden Benjamin Dousa till SVT Nyheter.

Anna Kinberg Batras partiledarkris har intensifierats markant under dagen. En majoritet i partiets största länsförbund säger sig nu sakna förtroende för henne som partiledare.

Och nu höjs röster om avgångskrav även från partiets ungdomsförbund, Muf.

– Det finns en rad problem, men till syvende och sist kokar det ner till att hon inte lyckas vinna förtroende hos svenska folket, säger ordförande Benjamin Dousa.

LÄS MER: Majoritet av M-toppar i Stockholm saknar förtroende för Kinberg Batra

”Varit kritisk länge”

Benjamin Dousa menar att partiet under Anna Kinberg Batra har gjort ”ogenomtänkta” strategiska val och att politiken har varit utspelsdriven.

– Jag har varit kritisk länge och försökt ta upp partiets problem internt på partistyrelsemöten, men jag har helt enkelt inte fått gehör. I maj sa vi att stödet var villkorat, men nu drar vi tillbaka stödet, säger han.

”Behöver en nystart i partiet”

Muf har i nuläget ingen annan favorit för posten, men Benjamin Dousa är övertygad om att Anna Kinberg Batra måste bytas ut.

– Vi måste ha en partiledare som gör partiet stridsdugligt under en valrörelse. Fortsätter vi i det här tempot riskerar vi att hamna på 8-9 procent på valnatten. Jag tror ändå att vi kan hamna runt 20 procent, men då behöver vi en nystart i partiet.

LÄS MER: Så splittrar partiledarfrågan Skånemoderaterna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.