Följ med i barnmorskornas arbete och se unika bilder inifrån förlossningen på Huddinge sjukhus. Foto: Dokumentärserien ”Barnmorskorna”

Barnmorskorna om sin vardag: ”Bevittnar mirakel”

Publicerad

I rum åtta ligger en kvinna som väntar på en ryggbedövning. I nästa rum är bebisen på väg ut. Tempot är högt. Följ med in på förlossningsavdelningen på Karolinska sjukhuset där 4500 bebisar föds varje år.

– När man kommer ut efter en födsel är man helt upprymd, man har ju bevittnat ett mirakel, säger barnmorskan Camilla Särnholm.

Dokumentärserien ”Barnmorskorna” tar rygg på Camilla Särnholm och hennes kollegor på förlossningen på Huddinge sjukhus. Tempot är högt och varje förlossning innebär nya utmaningar.

“Delar något urmoderligt”

Barnmorskan Karin berättar i serien att många av de kvinnor som kommer till Huddinge för att föda, inte pratar svenska, men att kommunikationen under födande sällan är något problem.

– Vi delar något urmoderligt i det läget. Bara genom att titta på varandra kan vi samspela utan ord, säger barnmorskan Karin Henley Listermar.

Vill du se mer från vardagen på förlossningsavdelningen? Hela serien Barnmorskorna finns nu på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.