Bermudez-Svankvist: ”De har agerat oprofessionellt”

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingens Angeles Bermudez-Svankvist går i dag till mottattack mot styrelsen.

I en intervju med Svenska Dagbladet i dag säger generaldirektören att hon är förvånad över kritiken som enligt henne inte lyfts från styrelsen tidigare och påpekar att styrelsen själva har en del av ansvaret för myndighetens utveckling.

– Jag tycker att den har agerat oprofessionellt. Jag är väldigt förvånad, svarar Bermudez-Svankvist på frågan om hur hon tycker att styrelsen skött sitt jobb och säger också att hon inte har förtroende för styrelsen.

I intervjun avfärdar hon också kritiken som kommit från fackligt håll.

– Fackförbundet ST har av tradition alltid haft en kritisk hållning till generaldirektörer. Deras kritik syftar till en enkät som de skickat ut där det var några hundra personer som svarade. Vi är faktiskt 13.500 medarbetare, säger Angeles Bermudez-Svankvist och hänvisar till AF:s egna medarbetarenkät där 20 procent inte är nöjda.

Bermudez-Svankvist säger också att hon gjort sitt yttersta på posten och att upprepar att hon tänker sitta kvar.

Hon adresserar också den höga telefonräkningen på över 300.000 kronor som orsakats av att hon haft på dataroamingen i telefon som hon menar att hon helt enkelt inte visste att det inte fanns en spärr för.

Hon bemöter också kritiken kring hennes många resor som enligt henne varit en del av tjänsten och ingått i hennes uppdrag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

AF-chefen tvingas avgå

Mer i ämnet