Allt fler väljer att sända sina begravningar online. En av dem är Birgitta Lundgren som tycker att det var ett bra beslut. Foto: Oscar Gyllander, SVT

Birgitta direktsände sin makes begravning

Uppdaterad
Publicerad

När Birgitta Lundgren planerade begravningen för sin man, bestämde hon sig för att sända begravningen online.

– Vi tyckte det var bra, för då kunde man erbjuda det alternativet när man sagt att: ”Tyvärr ni får inte komma till kyrkan”, säger Birgitta Lundgren.

Direktsända begravningar har blivit allt vanligare efter Folkhälsomyndighetens restriktioner om folksamlingar.  Att sända sina begravningar online har blivit mer populärt och många begravningbyråer erbjuder i dag tjänsten.

SVT träffar Birgitta Lundgren två veckor efter att hon begravt sin make, och hon beskriver hur alla tyckte att beslutet var väldigt bra.

– Det var så många som var tacksamma för att de kunde få följa det här, speciellt de som befann sig i en annan del av Sverige. Vi hade till och med en moster som är 101 år som satt och tittade på begravningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.