Nya bilderna på prinsessan Estelle och prins Oscar släpptes lagom till Nationaldagen 2019 Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Blomsterhälsningen från Estelle och Oscar

Uppdaterad
Publicerad

Tre somriga bilder har publicerats på det officiella Instagramkontot kungahuset, lägligt till den 6 juni – Sveriges nationaldag. Modellerna i den grönskande trädgården på Haga slott är de kända barnen prinsessan Estelle och Prins Oscar.

Nationaldagen firas på flera platser runt om i Sverige och några som kan förknippas med den 6 juni är kungafamiljen. Kungen och drottningen har åkt till Dalarna för ett besök på en handvävningsateljé i Borlänge bland annat.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är i stället på plats i Hagaparken, för ett stort officiellt firande. Även deras småttingar är med på nationaldagsfirandet i Stockholm.

Kungafamiljen till Skansen

Estelle, 7, och lillebror Oscar, 3, pryder Instagramkontot Kungahuset, där de är klädda i folkdräkt, respektive skjorta. På den första bilden sitter syskonparet i ett fönster och ler. På den andra bilden hjälps de åt att plocka en blombukett innehållande förgätmigej där färgen på blomman matchar prinsens ljusblåa skjorta. På den sista bilden går de hand i hand på en grusväg, där lillebror tittar upp mot storasyster.

Prinsessan Estelle och Prins Oscar promenerar hand i hand i Hagaparken. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Estelle, Oscar och deras föräldrar bor sedan några år tillbaka på Haga slott i Hagaparken i Stockholm. Det är även där bilderna är tagna.

Under kvällen kommer hela kungafamiljen till Skansen i Stockholm för att fira med hela svenska folket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.