Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT/SVT

100-miljonersmannen: ”Inte roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Den anonyme 100-miljonersmannen har tjänat miljoner på fonder och aktier. På sociala medier delar han med sig av sin resa inför drygt 200 000 följare.

– Många hör av sig till mig och har förlorat 90 procent av sin portfölj, berättar han.

Inflation, krig och räntehöjningar skakar börsen, som backat 25 procent sedan årsskiftet. Det innebär att uppgången sedan slutet av första pandemiåret 2020 är helt utraderad.

– Det är så klart jobbigt med röda siffror. Jag låter bli att logga in för ofta, säger sparprofilen Mohammed Salih.

Miljon innan 30

För några år sedan skapade han instagramkontot ”mohammedsvagtillmiljonen” med målet att nå en miljon kronor innan han fyllde 30 år.  

– Det är många nya investerare som kommit in efter coronakraschen och efter det har ju börsen bara stigit. Det här är ju första gången de upplever en nedgång, och det är en ganska brutal nedgång, åtminstone för de som fokuserat på olika tillväxtbolag som har det tufft just nu, säger Mohammed Salih.

Även den så kallade 100-miljonersmannen har drabbats av börsraset.

– Den vanligaste frågan jag får är ”Hur länge kommer det här pågå?”. Och det kan ju ingen egentligen svara på, säger han.

I klippet ovan kan du höra sparprofilerna svara på några av de vanligaste följarfrågorna och berätta om hur de själva resonerar kring oroligheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.