Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kronprinsessan Viktoria är fortsatt populär, men när det gäller prinsessan Madeleine ser det annorlunda ut. Hör Johan T Lindvall berätta mer. Foto: SVT

Prinsessan Madeleine hamnar sist i förtroendeundersökning

Uppdaterad
Publicerad

Kronprinsessan Victoria fortsätter att vara den mest populära medlemmen i den svenska kungafamiljen, visar en ny mätning från Kantar Sifo.

Prinsessan Madeleine, däremot, har det lägsta förtroendet sedan mätningarna startade – noll procent svarar att de har mest förtroende för henne.

Svensk Damtidning har för femte året i rad undersökt svenskarnas förtroende för kungafamiljen.

1 000 personer mellan 18 och 70 deltog i studien som utförts av Kantar Sifo och fick svara på frågor som: Vem i den svenska kungafamiljen skulle du helst bo granne med? Och vem har du mest förtroende för?

Madeleine i botten

Föga förvånande hamnade kronprinsessan i topp. Hela 54 procent av deltagarna säger att de har högst förtroende för kronprinsessan. Den som har näst högst förtroende är kungen – med tio procent.

För prinsessan Madeleine är siffrorna betydligt dystrare. I årets mätning svarade noll procent av de deltagande att de har mest förtroende för prinsessan.

– Hovet borde sätta sig ner och titta på detta. Det här går inte att skoja bort, svenska folket har sagt sitt, säger Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning, i Morgonstudion.

Här kan du se hela avsnittet i Morgonstudion om undersökningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer