Foto: Jimmy Ededal

Bränder rasar på många håll i landet

Uppdaterad
Publicerad

Just nu rasar utomhusbränder på flera olika håll i Sverige. Det torra och soliga vädret orsakar enligt SMHI stor eller mycket stor risk för skogs- och gräsbränder i södra och mellersta Sverige.

I Stenhagen i Uppsala härjar en kraftig skogsbrand. Bilder från platsen visar stora rökmoln som sprider sig i bostadsområdet. Vid 19.30-tiden är branden under kontroll, men släckningsarbetet beräknas pågå fram till midnatt.

I Grödinge utanför Södertälje bröt en skogsbrand ut under söndagseftermiddagen. Ett 20-tal brandmän från tre stationer är på plats. Vid 20-tiden uppges att branden är under kontroll.

I Järle söder om Nora i Västmanland bröt en brand ut under eftermiddagen. Noras räddningstjänst är på plats med terrängbilar och en tankbil. Vid 20.30-tiden är branden under kontroll.

I Krylbo i Dalarna har räddningstjänsten bekämpat en brand i terrängen längs järnvägens banvall. Larmet kom vid 15.30-tiden på söndagseftermiddagen.

På ett hygge i småländska Älmhult har 10 000 kvadratmeter mark brandhärjats. Räddningstjänsten larmades strax innan elva på förmiddagen. Branden uppges senare på eftermiddagen vara under kontroll.

I Björnö på Värmdö öster om Stockholm har en större skogsbrand brutit ut. Larmet inkom klockan 14.14 på eftermiddagen. Enligt räddningstjänst brandhärjades ett område på 5 000 kvadratmeter. Branden är under kontroll.

I Brynjegård i Jämtland bröt en skogsbrand ut på eftermiddagen. Räddningstjänsten ryckte ut med åtta brandbilar. Vid 17-tiden var arbetet i princip klart, och eftersläckning har påbörjats, enligt räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.