Isak Anklew spelar tillsammans med kompisen Niclas Lundberg in ett matlagningsprogram med hårdrockskänsla. Foto: YouTube.

Brutal kock gör succé på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Regular Ordinary Swedish Meal Time är minst sagt ett brutalt matlagningsprogram med inslag av buskis och hårdrockskänsla som gjort en formidabel succé på Youtube.

Det började med att Niclas Lundberg och Isak Anklew vaknade upp i ett studentrum i Umeå efter en natt av lite festligheter och var hungriga.

– Vi bestämde oss för att laga mat och Isak var inspirerad av en annan Youtubekanal som heter Epic Meal Time. Så tog han fram sin smartphone, satte på rec och så körde jag, berättar Niclas Lundberg, som är kock till yrket, i SVT:s Gomorron.

– Vi fortsätter med det här för nu har vi en följarskara på 873.000. Det här är en möjlighet för oss att nå ut till många människor som tycker att vi gör en kul grej. Och så vill vi lära folk laga mat, säger Niclas Lundberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.