Kristdemokraternas Ebba Busch Thor kräver hårdare straff för de som återkommande snattar i butik. Foto: SVT

Busch Thor: ”Jag blir otroligt illa berörd”

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna vill skärpa lagstiftningen så att personer som notoriskt begår stölder och snatterier och inte betalar böter ska kunna dömas till fängelsestraff.

– När jag får höra vad butiksägare utsätts för så måste jag säga att jag är smått förskräckt, säger partiledaren Ebba Busch Thor.

KD-ledaren menar att det sätt som samhället i dag reagerar på denna brottslighet sänder fel signaler. Partiet driver på för ett tillträdesförbud – att den som återkommande snattar och hotar butikspersonal ska bli portförbjuden. Ett verktyg som inte finns i dag.

 – Vi anser att det måste till en straffskärpning när det gäller stölder i butik och att som i dag bara ge dem böter blir helt verkningslöst. Vi föreslår därför att de även ska kunna få fängelse säger Ebba Busch Thor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.