Centerns gruppledare Anders W Jonsson säger att partiet inte stödjer en misstroendeförklaring mot Morgan Johansson Foto: Henrik Montgomery/TT

C: Stödjer inte misstroende mot Morgan Johansson

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet kommer inte att stödja en misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson (S).
– Att avsätta en minister hjälper inte situationen, säger Centerns gruppledare Anders W Jonsson.

Sverigedemokraterna vill att riksdagen ska rikta misstroende mot justitieministern, med motiveringen att denne gör för lite att få stopp på de kriminella. Moderaterna och Kristdemokraterna stödjer förslaget.

En majoritet av riksdagen är dock emot. I går gick Liberalerna ut med att man kommer att rösta nej i misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson på onsdag och samma besked har sedan tidigare lämnats av Vänsterpartiet.

C: Stödjer inte misstroende

Centerpartiets riksdagsgrupp fattade sitt beslut på tisdagseftermiddagen.

– Situationen är väldigt bekymmersam på flera ställen i landet, men det man behöver nu är handfast lagstiftning och att polisen får det stöd som behövs. Att avsätta en minister ser inte vi som någonting som skulle bidra till att förbättra situationen, säger Anders W Jonsson, C:s gruppledare i riksdagen.

TT: Har Morgan Johansson gjort nog?

-Nej, det finns väldigt mycket kvar att göra. Han har dock bjudit in till breda samtal. Det är inte mindre än 24 lagändringar på gång i den här riktningen. Det kommer säkert behövas mer, men att använda riksdagens skarpaste instrument hjälper inte, säger Anders W Jonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer