Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se centerpartiets partiledare Annie Lööfs svar ur Agenda. Foto: SVT

Annie Lööf: Budgeten inget vägval

Uppdaterad
Publicerad

I veckan meddelade Centerpartiet att de kommer att stödja regeringens budget i nästa omröstning.  Men det är inte ett tecken på att partiet har gjort ett vägval, enligt Annie Lööf.

- Vi har fått igenom vår politik och röstar därför på den, säger hon till Agenda.

I kvällens Agenda pressades Centerpartiets partiledare Annie Lööf på om hon har ändrat sin syn på att inte förhandla med Vänsterpartiet, efter att de båda partierna, efter striden om pensionerna, ställt sig på samma sida i budgetfrågan.

– Nej, det har vi inte, svarar hon.

– Den budget som vi röstar på på onsdag innehåller nödmiljarder till bönderna, den innehåller väldigt viktiga förstärkningar till försvaret som Centerpartiet har varit med och förhandlat och det innehåller inte Vänsterpartiets förslag.

Vänsterpartiet menar dock att de har varit med och förhandlat fram förslaget, även om de var tveksamma till upplägget på diskussionerna.

– Det har varit så att Socialdemokraterna så att säga har ringt upp oss eller haft möte med oss och sedan har man haft möte med Centerpartiet, sade Vänsterpartiets vice ordförande Ida Gabrielsson i Aktuellt på fredagen.

Inga besked i statsministerfrågan

Centerledaren pressades även på om vem hon vill se som statsminister efter nästa val, Magdalena Andersson (S) eller Ulf Kristersson (M).  Som mätningarna ser ut just nu är det svårt att se att någon av de två skulle kunna forma en regering utan stöd av varken Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna.

– Nu behöver jag ju inte göra det valet, svarar hon.

– Vi går till val som en grön, liberal, självständig kraft och söker samarbeten i mitten av svensk politik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.