Foto: Linda Mathillas/SVT

Centerpartiet vill öka stödet till bönderna

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet presenterade på torsdagen ett krispaket för att stärka svenska lantbrukare som drabbats hårt av torkan i sommar. Under dagen besökte Värnamobördiga partiledaren Annie Lööf länet.

När Centerpartiets partiledare Annie Lööf under torsdagen besökte bland annat en gård utanför Eksjö passade partiet på att presentera förslag på hur de vill stärka lantbruket på kort och på lång sikt. Partiet vill lägga över 5.3 miljarder kronor till landets bönder som handlar både om krisstöd och att man ska få utbetalt de gårdsstöd som bönderna redan idag är berättigade till.

– Extremvädret och torkan har drabbat bönderna obarmhärtigt hårt och bönderna är ju ryggraden på den svenska landsbygden, säger Annie Lööf (C).

Val 2018 – #dinröst

Centerpartiet vill också dubblera regeringens kompensation till bönder som tvingas nödslakta djur på grund av foderbrist – 750 kronor per vuxet djur istället för regeringens kompensation på 375 kronor per djur.

Annie Lööf säger att Centern behöver prata ihop sig över partigränserna för att göra insatser som stärker det svenska lantbruket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet