Dagny Carlsson, 106, blev påkörd av en bil: ”Jag bröt bara lillfingret”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges äldsta bloggare Dagny Carlsson blev under förra veckan påkörd av en bil och fick åka direkt från sjukhuset till inspelningen av ”Skavlan”.

– Jag flög först upp på ena sidan på bilen och sedan ner på den andra, säger hon.

Det var vid ett övergångsställe intill sitt hem som Dagny Carlsson, 106, blev påkörd av en bil. I ”Skavlan” visar hon upp sin gipsade hand och berättar att hon bröt lillfingret i olyckan.

– Jag har fått hemtjänst, gudbevars, och när hemtjänstpersonalen kom så följde de med mig till sjukhuset.

Dagny Carlsson är aktuell med en ny dokumentärfilm av Åsa Blanck ”Dagny – om jag sätter mig ner nu dör jag” och gästar ”Skavlan” i veckans program. I dokumentärfilmen reser Dagny Carlsson till Åland, gör skådespelardebut och blir vän med den finske filmregissören Finn Power.

Se mer av Dagny Carlsson i ”Skavlan” som sänds på SVT1 fredagen den 11 januari klockan 21:00. Samma dag har dokumentären ”Dagny – om jag sätter mig ner nu dör jag” premiär på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.