Därför ska ditt nyårslöfte börja 1 februari

Uppdaterad
Publicerad

Lyckades du inte hålla nyårslöftet i mer än två veckor? Det är du inte ensam om. I en studie gjord av bland annat Stockholms universitet var det 30 procent av testpersonerna som inte klarade att hålla sitt löfte redan första veckan i januari.

– Nyårsdagen är egentligen en ganska dålig start för det är ju då alla äter pizza, säger Per Carlbring, professor i psykologi på Stockholms universitet.

En ny studie gjord av Stockholms och Linköpings universitet visade att de vanligaste nyårslöftena fortsatt är träning och hälsa. Men lova är en sak – att hålla en annan. Enligt undersökningen lyckades bara drygt hälften hålla sitt nyårslöfte under ett helt år.

– Första januari är ju nyårslöftenas högtid och de har ju blivit så för att man tänker tillbaka på året och hur man vill ha det i framtiden. Men egentligen så är det en ganska dålig start, säger Per Carlbring, professor i psykologi på Stockholms universitet.

Hör Per Carlbrings vinnande formel för att klara nyårslöftet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.