Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se delägaren Sam Shaubaki berätta om klagomålen från bostadsrättsföreningen och stödet från kunderna. Foto: SVT/Opinion live

Restaurangägaren efter klagomålen: ”Folk stöttar oss”

Publicerad

Flera riksmedier har rapporterat om hur kebabrestaurangen Midan i Hornsberg i Stockholm riskerat att vräkas efter klagomål om stök och oljud från en bostadsrättsförening i området. SVT:s ”Opinion live” sände direkt från den berörda restaurangen under torsdagen.
– Det positiva är den uppslutning vi fått av folket här och på sociala medier, säger Sam Shaubaki.

I september lämnade bostadsrättsföreningen in en stämningsansökan gällande klagomålen om oväsen från restaurangen till tingsrätten. Nu ska ärendet prövas i domstol och restaurangen riskerar att tvingas lämna sina lokaler.

I torsdagens ”Opinion live” berättar en av delägarna till den kritiserade restaurangen att de känner sig påhoppade.

– Vi blir påhoppade om precis allt, det kan vara skylten, soprummet, markisen eller hur personalen står och röker ute. Allt vi gör är fel, säger Sam Shaubaki.

Uppslutning på sociala medier

Samtidigt har restaurangen fått ett stort stöd från både grannar och kunder. Och tidigare under torsdagskvällen anordnades en manifestation för att stötta restaurangen.

– Det positiva är den uppslutning vi fått av folket här och på sociala medier, säger Sam Shaubaki.

”Domstolarna måste få göra sitt jobb”

”Opinion live” har varit i kontakt med bostadsrättsföreningen och deras ombud som avböjde att medverka i programmet.

I ett mejl till ”Opinion live” skriver ombudet:

”Det är inte bra att göra en rättslig tvist i domstol till någon form av medial underhållning eller driva opinion om en pågående rättssak. Domstolarna måste få göra sitt jobb utan sådan påverkan.”

Under torsdagskvällen debatterades den omstridda kebabrestaurangen i Stockholm i Opinion live. Se hela programmet på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer