Deltagare om dokusåpans besked: ”Drabbar alla”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av årets deltagare i Paradise hotel reagerar nu på beslutet att resten av säsongen inte kommer att sändas efter misstanken om övergrepp på två deltagare.

– Egentligen hade jag inte haft något problem med att de skulle fortsätta säsongen om de klippt bort de avsnitt som det gäller, säger Jennifer Paatere, en av de två kvinnor som slog larm om sexuella övegrepp.

Beslutet att ställa in resten av Paradise hotel-säsongen meddelades under tisdagsmorgonen av tv-bolaget Nent. Dokusåpan har skakats av misstänkta övergrepp och en förundersökning har inletts av åklagare.

Jennifer Paatere, säger till SVT Nyheter att hon tycker beslutet är både bra och dåligt.

– Det är bra för att det visar på ett budskap, men det drabbar ju många andra personer som inte har med det här att göra. Egentligen hade jag inte haft något problem med att de skulle fortsätta säsongen om de klippt bort de avsnitt som det gäller, säger Jennifer Paatere.

”Backar sjävklart beslutet”

Deltagaren Bettina Buchahan skriver på sitt instagramkonto att det är ett tråkigt besked för många men att hon stöttar det beslut som tagits:

”Det är såklart skittråkigt för rent innehållsmässigt är det en extremt underhållande och bra säsong. En av de bästa jag varit med på. Men självklart är tjejernas välmående och situation långt viktigare än att ni tittare blir underhållna. Så jag backar självklart detta beslutet”.

Andreas ”Andy Fresh” Haddad säger till SVT Nyheter att han är besviken.

– Det är jättetråkigt att säsongen är inställd. Jag tycker det är synd att en man kan få förstöra så här mycket. Det var bra att man tog en paus för att ta itu med problemet. Jag hade velat att man väntat tills utredningen blev klar men att man sedan fortsätter att sända säsongen om tjejerna är okej med det.

Vill att hela formatet görs om

Ikenna Abika säger att han är ledsen över beskedet.

– Jag tycker det är jättetråkigt, säsongen hade redan påbörjats och borde ha avslutats. Det som hände var oacceptabelt och produktionen hade kunnat göra ett bättre jobb men nu påverkar det alla deltagare. Man har jobbat så hårt för att göra bra tv, nu tas det bara bort, säger Ikenna Abika.

Deltagaren Niklas Arleryd skriver på Instagram att han hoppas att det som skett kommer leda fram till bättre tv-reality där det råder nolltollerans.

”I själva verket handlar det inte om en incident, en man eller ett avsnitt, utan massvis med incidenter, massvis med män, massvis med övertramp. Det handlar om ett format som måste göras om, vad som är bra tv och inte, hur och vilka produktionen castar”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.