Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Den som är ute efter hopp ska inte se det här”

Uppdaterad
Publicerad

Nynazism, rasism och människohandel står i fokus i veckans tre samhällskritiska sommarserier. Här tipsar tv-kritikern Linus Fremin om tre tunga, men viktiga serier.

– Det här är något som satt djupa spår i nationen, men som man inte pratar särskilt mycket om, säger han.

Veckans tre serietips nystar i tre systematiska samhällsproblem: nynazism, rasism och trafficking. Alla serier tar sig an tunga kriminalteman, men med helt olika tonalitet.

Det är mörk brittisk realism när ett högerextremt mord skildras, brutala mord i Bulgariens grottor och solkysst nostalgi i ett högaktuellt australienskt drama.

SVT:s TV-kritiker lyfter särskilt serien Black Snow som tar upp ett för många okänt begrepp som kallas för “blackbirding”. Ända in på 1900-talet lockade eller kidnappade nämligen australienska företagsledare över 60 000 människor som bodde på närliggande öar in i slavhandel. 

– Det här är något som satt djupa spår i nationen, men som man inte pratar särskilt mycket om ens i Australien, säger han i SVT Morgonstudion.

Tungt, tematiskt och tankeväckande. Ta del av Linus Fremins alla tips i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.