Foto: Privat/Linda Fridh och Stefan Njord

”Det var som i en ångbastu”

Uppdaterad
Publicerad

Skållhett vatten forsade ut på gatan ur en sprucken ledning i centrala Lund. Jesper Sahlin blev vittne till kaoset. – Det forsade vatten, säger han.

Jesper Sahlin väntade vid en busshållplats när han såg att trafiken stannat upp och att det kom rök på gatan.

– Det forsade vatten och på sina ställen var 15-20 cm djupt. Det rykte och var varmt. Det var ingen sikt alls – det var som i en ångbastu, säger han till SVT Nyheter.

Han såg inte bussolyckan, där en person omkom och flera skadades. Men när han skulle ta några bilder stannade han upp – och då brände det till på foten.

– Vattnet var snudd på kokhett. Jag såg människor försöka korsa gatan och hoppa mellan vattnet som strömmande nerför gatan. Det kändes lite otäckt, tänk om någon skulle ramla där, säger han och fortsätter:

– Först trodde jag det brann men sedan såg jag att det var ånga från vattnet som forsade. Jag gick längs gatan och det var ånga överallt.

Vad tänkte du?
– Det kändes skrämmande, eftersom jag inte såg någonting. Vattnet var skållhett och jag tänkte att det fanns risk att bli påkörd, eller att om man skulle ramla så skulle man bli rejält bränd. ​

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer