Douglas Thor valdes till ny ordförande för Moderata ungdomsförbundet. Foto: Pressbild

Douglas Thor blir ny Muf-ledare

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det avgjort – Douglas Thor blir Moderata ungdomsförbundets nya ledare. 24-åringen från Vetlanda vann omröstningen i frågan och tar nu över posten efter Matilda Ekeblad.

Kampen stod mellan sittande ordförande Matilda Ekeblad – som tog över ordförandeklubban efter Benjamin Dousa för två år sedan – och Douglas Thor. Han meddelade i oktober att han ville ta över ledarskapet.

I omröstningen vann Thor 52 av de 101 ombuden i landet.

Muf har länge präglats av interna motsättningar mellan två falanger och årets kampanj har varit bråkig, rapporterar tidningen Expressen. Thor och Ekeblad tillhör olika falanger.

– Det är den största äran i mitt liv att få förtroendet att leda arbetet för att göra Moderata Ungdomsförbundet till det självklara valet för vår ungdomsgeneration, säger Douglas Thor i ett pressmeddelande.

Douglas Thor är tidigare distriktsordförande för MUF Jönköpings län och sedan 2021 riksordförande för Moderata Studenter. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.