Foto: TT/instagram

Ebba Busch Thor har blivit mamma igen

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har blivit mamma igen. Flickan ska heta Elise.

”Nu ser vi fram emot att få vara lite i bebisbubblan”, skriver hon på Instagram.

Nedkomsten skedde på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

”Vår dotter är här! Elise Busch Thor. Stark och fin. Vi är så tacksamma och njuter av att äntligen få hålla om henne och lukta på hennes lilla huvud”, skriver Ebba Busch Thor.

Pappan var på träningsläger

Partiledaren skriver att dottern, precis som storebror Birger, prompt ville välja en egen dag och passade på när pappa Niklas Thor precis kommit fram till Barcelona där han skulle delta i ett träningsläger. Han hann hem lagom till att ta hand om sitt barn under eftervården.

”Nu ser vi fram emot att få vara lite i bebisbubblan allihop och snart få träffa en ivrig nybliven storebror som övar på att säga hennes namn därhemma.”

Mammaledig under våren

29-åriga Ebba Busch Thor är gift med fotbollsspelaren Niklas Thor, som spelar för IK Sirius. 2015 blev de föräldrar för första gången och i september meddelade KD-ledaren att storken var på väg igen.

I en intervju i september förra året sade partiledaren till SVT Nyheter att hon planerar att vara föräldraledig deltid under våren, för att sedan trappa upp och vara tillbaka på heltid efter sommaren. Nu säger hennes pressekreterare Ofelia Namazova till Aftonbladet att hon ska vara mammaledig under våren, och tillbaka på heltid efter Almedalsveckan i juli.

– Men hon kommer att medverka på större grejer som partiledardebatter, kommun- och landstingsdagar och Almedalen under sin mammaledighet, säger Ofelia Namazova till tidningen.

Läs mer: Här dansar Ebba Busch Thor loss

Allianskollegan gratulerar

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra är inte sen med att gratulera:

”Varmt välkommen nya lilla allianskompisen och stort grattis till storebror, Ebba Busch Thor och hela familjen!”, skriver hon på Twitter.

Även Liberalernas partiledare Jan Björklund skickar hälsningar:

”Stort grattis Ebba Busch Thor och hela familjen!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.