Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna Foto: TT

Ebba Busch Thor om KD:s nya bottennotering: ”Jag har ett jättestort ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Rekordlåga siffror för Kristdemokraterna i SVT/Novus opinionsmätning och dessutom ett lågt förtroende för partiledaren. Ebba Busch Thor kämpar i kraftig motvind men är fast övertygad om att valrörelsen kommer att gynna henne och partiet.

– Det är uppenbart att vi inte har lyckats än, när jag valdes till partiledare så stålsatte jag mig tidigt för att det kanske är så att det krävs en valrörelse innan väljarna kommer att veta var man har oss. Jag har mitt sikte inställt på valdagen och är övertygad om att vi kommer att ha ett mycket större förtroende då.

Låga förtroendesiffror

Kristdemokraterna får 2,7% av väljarstödet i SVT/Novus februarimätning och når därmed återigen bottenrekordet från januari. Dessutom dras partiledaren Ebba Busch Thor med låga förtroendesiffror, bara Miljöpartiets språkrör har lägre förtroende bland väljarna.

– Det är klart att jag har ett jättestort ansvar för hur det går för partiet, säger Ebba Busch Thor. 

Valdes för att förnya

Ebba Busch Thor valdes för att förnya och bredda Kristdemokraternas politik för att på så sätt öka väljarstödet och därmed lägga sig på behörigt avstånd över fyraprocentspärren. Men framgångarna har låtit vänta på sig. 

– Vi har ju dessvärre legat lågt många gånger mellan valen och jag vill ju ändra på det och det är därför som vi till exempel har förnyat vår familjepolitik med flexiblare föräldraförsäkring och lägre skatt för barnfamiljer, säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.