”Kände mig mer mänsklig än någonsin” – hör Ed Sheeran berätta om hur han, som karriärsmässigt är van vid att få det han vill, plötsligt kände sig osäker under frieriet. Foto: Skavlan/SVT

Ed Sheeran om nervösa tystnaden efter frieriet: ”Snälla?”

Uppdaterad
Publicerad

Ed Sheeran har gjort sig ett namn över hela världen med sina låtar om kärlek och romantik. Men verkligheten blir inte alltid exakt som i balladerna. När det var dags för honom själv att gå ner på ett knä ställde inte bara vädret till det – dessutom kom svaret inte lika fort som han hoppats. 

– Det var bara en lång tystnad och sedan sa jag “snälla?”, berättar han i Skavlan. 

Ed Sheeran hade byggt en pergola och planerat för en romantisk kväll med vin och solnedgång. Istället öste regnet ner dagen då han skulle fria till sin flickvän, och hon hade absolut ingen lust att gå ut. 

– Det värsta var att jag hade graverat in datumet på ringen, så jag tänkte “jag måste göra det idag”, säger han.

Se hela intervjun med Ed Sheeran i Skavlan fredag 8 oktober klockan 21:00 i SVT1 eller samma dag från klockan 17:00 på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.