Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson Ardalan Shakerabi kräver att justitieminister Gunnar Strömmer (M) kallas till justitieutskottet. Foto: TT

Efter Löfvings död: S kallar Strömmer till justitieutskottet

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna kallar justitieminister Gunnar Strömmer (M) till justietieutskottet med anledningen av frågetecknen kring utredningen av Mats Löfving.

– Vi vill ha klarhet i vad som hänt i relationen mellan regeringen och polismyndigheten i det här ärendet, säger Shekarabi till SVT Nyheter.

Enligt Socialdemokraterna har en rad frågetecken kommit upp rörande regeringens eventuella påverkan på hanteringen av utredningen kring polischefen Mats Löfving och Linda Staaf.

Partiets rättspolitiska talesperson Ardalan Shekarabi kräver nu att justitieminister Gunnar Strömmer kallas till justitieutskottet.

– Vi vill ha klarhet i vad som hänt i relationen mellan regeringen och polismyndigheten i det här ärendet. Därför vill vi att att justitieministern kommer till justitieutskottet för att redogöra för turerna kring utredningen av Mats Löfving. Vi har en väldigt tydlig ordning i grundlagen, och jag utgår från att ministern har följt bestämmelserna i grundlagen, säger Shekarabi till SVT Nyheter.

I en intervju med Sveriges Radio den 22 februari uppmanade ministern polischefen att följa Vikstens rekommendationer. Hur tolkar du en sådan uppgift? 

– Det är en av de frågor som ministern behöver redogöra för, säger Shekarabi.

I ett sms till SVT uppger Gunnar Strömmer att han kommer att besvara utskottets frågor:

”Jag kommer naturligtvis till justitieutskottet och svarar på frågor” skriver justitieministern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.