• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Magnus Johansson (MP) Foto: TT

Efter påtryckningen – nu stängs han av

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet stänger nu av planeringschefen på utbildningsdepartementet Magnus Johansson efter att han försökt pressa Aktuellts redaktion till att tysta kritiken mot avhoppade bostadsminister Mehmet Kaplan.

Magnus Johansson (MP), planeringschef på utbildningsdepartementet och tillfällig presskontakt för språkrören, försökte utöva påtryckningar mot Aktuellts redaktion för att tysta kritiken mot den avhoppade bostadsministern Mehmet Kaplan. Några timmar efter att SVT Nyheter berättat om händelsen agerade partiet.

– Magnus Johansson är tillfälligt tagen ur tjänst efter det som SVT rapporterat om, säger Sara Ahlstrand, normalt politisk sakkunnig men som nu fått ta över Johanssons uppgifter som presskontakt.

MP-krisen

Ska diskutera händelsen

Partiets två språkrör har nu kallat till sig Magnus Johansson för att diskutera det inträffade.

– Partiet och språkrören tycker inte det är acceptabelt om man som politisk företrädare försöka påverka medier i deras rapportering, säger Sandra Ahlstrand.

Samtalet mellan Magnus Johansson och språkrören ska enligt Sandra Ahlstrand ske ”inom kort”, och Johansson är tills det samtalet skett tagen ur tjänst.

Magnus Johansson jobbar tills vidare varken som tillfällig presskontakt för Miljöpartiet, eller som planeringschef på utbildningsdepartementet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MP-krisen

Mer i ämnet