Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under söndagen tvingades matchen mellan Djurgården och AIK avbrytas efter att personer kastat bengaler in på planen och läktaren började brinna. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter skandalscenerna på Tele2 – arbetsgrupp tillsätts

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen tvingades matchen mellan Djurgården och AIK avbrytas efter att supportrar kastat bengaler och knallskott in på planen och ett antal maskerade AIK-supportrar tog sig över säkerhetsstaket.

Matchen mellan de två Stockholmslagen slutade i rök, eld och med supportrar som tog sig in på planen och hamnade i bråk med polis. Efter söndagens våldsamma scener har kraftig kritik riktats mot fotbollsklubben AIK.

– Vi vet att saker tvingas in, hotas in eller bärs in i kläder på ställen där personalen enligt lagstiftning inte får leta, över bröst och i skrev. Det finns rätt många parametrar som gör att det är svårt att förhindra helt att det kommer in. Det är ingen ursäkt, bara en förklaring varför de här sakerna finns inne på arenan, säger Martin Fredman, säkerhetschef på Svenska fotbollsförbundet.

Söndagens match avbröts med återupptogs efter nästan en timme. Händelsen har av polis rubricerats som våldsamt upplopp, och justitieministern Gunnar Strömmer har kallat svenska fotbollförbundet till ett möte om säkerheten.

Se bilder från upploppen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.