I stället för avsedda två kryddmått muskotnötter står det nämligen 20 nötter i receptet.
-Vi trodde inte det gick att äta en sådan kaka för att det blir så frukt- ansvärt beskt, men nu visar det sig att ett sällskap ändå gjort det, säger Ulla Cocke, Matmagasinets chef- redaktör till TT.
Yrsel och huvudvärk
På sidan åtta i tidningen beskrivs tillagningen av ”Världens godaste äppelkaka”. Men den är inte alls särskilt god mot kroppen.
Och i överdrivna mängder kan muskotnötter ge förgiftningssymptom.
Ulla Cocke uppger att de fyra personerna i sällskapet drabbats av yrsel och huvudvärk, men att de mår bättre nu.
Förtvivlade
Faktafelet stod klart för redaktionen redan i måndags. Då skickades ett varningsbrev ut till de cirka 50.000 prenumeranterna. Varningar på lösblad sattes också in i alla lösnummer.
Men eftersom lösblad kan falla ur, och sedan personer faktiskt drabbats, dras nu alltså hela lösnummerupplagan in.
-Vi är förtvivlade över det här och hoppas att det inte ska hända något mer, säger Ulla Cocke.