Ett flertal förpackningar av köttbullarna tros redan ha sålts till svenska hushåll. Obs, genrebild. Foto: TT

Felix köttbullar återkallas

Uppdaterad
Publicerad

Flera förpackningar ”Felix Små Delikatessköttbullar” återkallas nu av tillverkaren Orkla foods. Köttbullarna tros redan ha sålts till ett stort antal svenska hushåll.
– Det har i misstag kommit in ägg i smeten, säger Helén Knutsson, kommunikationschef.

Återkallelsen gäller ett antal förpackningar med bäst före-datum under 2019. Enligt Orkla foods innehåller de här köttbullarna ägg, vilket inte framgår på förpackningen.

– Egentligen så innehåller inte de här produkterna ägg. Men nu har det i misstag kommit in ägg i smeten. Och det är allvarligt för en ägg-allergiker, säger Helén Knutsson, kommunikationschef på Orkla foods.

Hon fortsätter:

– Har man en sådan påse i frysen ska man säkerställa om den har något av de här bäst före-datumen. Har den det så uppmanar vi till att kontakta vår konsumentkontakt.

Numret till konsumentkontakten står på påsen. Om du däremot vet att du inte är allergisk för ägg så kan du äta köttbullarna som vanligt.

Köttbullarna finns, enligt Knuttson, i alla butiker i den svenska dagligvaruhandeln. Ett flertal förpackningar tros redan ha sålts till svenska hushåll.

Felix Små Delikatessköttbullar 600 g, med bäst före-datum 11.30.2019

Felix Små Delikatessköttbullar 920 g, med bäst före-datum 11.30.2019

Felix Små Delikatessköttbullar 600 g, med bäst före-datum 01.12.2019

Felix Små Delikatessköttbullar 420 g, med bäst före-datum 08.12.2019

Felix Små Delikatessköttbullar 420 g, med bäst före-datum 09.12.2019

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer