Feministiskt initiativ uppger att de inte längre har förtroende för Oldoz Javidi och har bett henne lämna riksdagslistan. Foto: TT

Fi:s Oldoz Javidi lämnar riksdagslistan

Uppdaterad
Publicerad

Oldoz Javidi lämnar sin plats på riksdagslistan för partiet Feministiskt initiativ. Partiet uppgav under lördagen att de inte längre har förtroende för henne.

På sin webbplats skriver Feministiskt initiativ att de inte längre har förtroende för riksdagskandidaten Oldoz Javidi och att de uppmanat henne att lämna sin plats på riksdagslistan.

Expressen var först med att rapportera att hon nu följer den uppmaningen.

– Om jag inte har partiets förtroende så kommer jag naturligtvis inte vara kvar som riksdagskandidat, sa Oldoz Javidi till Expressen.

”Samverkar inte för återskapat förtroende”

Anledningen till det bristande förtroendet skriver partiet är att Oldoz Javidi ”inte längre samverkar med partistyrelsen för att återskapa förtroendet för henne och partiet, med anledning av det antisemitiska uttalande hon gjorde i Fempers som Feministiskt initiativ tagit starkt avstånd ifrån”.

Kritiserat uttalande

Det kritiserade uttalandet som Oldoz Javidi gjorde i tidningen Feministiskt perspektiv (Fempers) tidigare i juli lyder som följer:

”Israels bästa vän är USA, ett annat infernaliskt styre med enormt stora landytor. Så varför inte bjuda in vännerna över till sig och göra plats för dem på gården? De verkar trivas i varandras sällskap. Och palestinierna kan få leva i fred och åter bygga upp det land som en gång var deras... Jag kan ju tillåta mig åtminstone få drömma om en sådan lösning eller hur?”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.