Petter Persson förväxlades med Carin Jämtin och fick flera sms av bland andra Håkan Juholt.

Fick ofrivilligt S-toppars sms

Uppdaterad
Publicerad

När Petter Persson skaffade sig en ny telefon började flera socialdemokratiska toppnamn, däribland Håkan Juholt, att höra av sig i tron om att han var Carin Jämtin.

När Petter Persson skaffade sig en telefon för sex år sedan så kunde han inte ana att hans telefonnummer skulle föra in honom i den politiska hetluften.

Ofrivilligt fick han sms från den socialdemokratiska partitoppen. Bland annat säger Petter Persson att han har fått sms från både LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin och Håkan Juholt.

”Grattis Carin”
-Jag skaffade en ny telefon och efter ett tag ringde flera tidningar och sökte en Carin, men jag förstod inte vem Carin var eller varför hon söktes. Till slut så sade jag till tidningarna att de hade fått fel nummer och då blev det lugnt ett tag, säger han i Gomorron Sverige.

Efter tre-fyra år, i slutet på 2010, tog det fart igen i och med att den förra partiordföranden Mona Sahlin gick ut och uppmanade alla i partistyrelsen och verkställande utskottet att ställa sina platser till förfogande. Vid partikongressen i mars väljs Håkan Juholt till Socialdemokraternas ordförande och Carin Jämtin blir vald som ny partisekreterare.

-Folk började skicka grattis-sms till ”Carin” och då förstod jag att det var Carin Jämtin som folk trodde att de skickade sms till, säger Petter Persson.

Spelade med ett tag
Petter Persson tyckte att det hela var roligt och spelade med ett tag och låtsades vara Carin Jämtin. Fler och fler personer hörde av sig och till slut tyckte Petter Persson att det hela hade gått överstyr. Men, trots att han svarade S-topparna att de skickade till fel nummer så fortsatte sms:en att dyka upp.

-Det var vissa medlemmar som skrev om partistrategier och Håkan Juholt sms:ade från en resa i Tallin och frågade vad som hände i Sverige. Då gick jag in på nätet och kollade vad Socialdemokraterna hade sagt och skrev tillbaka.

Skrev du under med ditt namn?

-Nej, jag skrev aldrig under med mitt eller Carin Jämtins namn.

Carin Jämtin låter hälsa via sin pressansvarige Fredrik Kornebäck att hon inte vill kommentera förväxlingen. Håkan Juholt bekräftar dock att han har skickat sms:en till Petter Persson.

-Ja det stämmer, men det är inget dramatiskt med det, säger Juholts pressansvariga Margareta Bernhardsson till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer