Flera (M)-kopplingar till Carema

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags kunde Rapport berätta om de nära kopplingarna mellan Moderaterna och PR-byrån Kreab som sköter PR-hanteringen kring Caremaskandalen åt Stockholm stad.

Men moderata PR-konsulter har inte bara hjälpt Stockholm stad med Carema och vårdskandalerna. Idag hjälper PR-byrån Brunswick Carema och ägarna, riskkapitalbolaget Triton med mediahanteringen.

I Brunswick är Stockholmsmoderaternas ordförande Henry Stenson seniorkonsult. Ett exempel på media- och krishanteringen är den dagstidningsannons om skatteupplägget som Triton köpte i går.

Flera (M)-kopplingar

Men det finns även flera kopplingar mellan moderata topp-politiker och vårdkoncernen Carema. Tidigare finansborgarrådet Kristina Axén Olin var tills nyligen etisk rådgivare åt bolaget.

Den moderata stockholmspolitikern Birgitta Holm fick nyligen ett jobb som enhetschef inom Carema. Den tidigare affärsområdeschefen inom Carema, Stellan Ungerholm, är numera moderat lokalpolitiker i Norrtälje.

Dessutom utnämnde regeringen nyligen Caremas affärsområdeschef Kenth Eliasson till ny generaldirektör för Statens Institutionsstyrelse.

Knut Kainz Rognerud

knut.rognerud@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.