Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med på Kronofogdens insats i klippet. Foto: David Westling/SVT

Följ med en natt i jakten på gängens lyxprylar: ”Ska inte vara lätt att vara kriminell”

Uppdaterad
Publicerad

Klockor, smycken, märkeskläder, kontanter och bilar. Det ärKronofogden och polisen på Södermalm i Stockholm ute efter när de iden gemensamma insatsen “Operation slant” tre nätter i månadenjagar efter skuldsatta kriminellas tillgångar.

– Vi vill göra detkriminella livet mindre attraktivt och ta statussymbolerna, sägerHenric Wahlgren, insatschef polisen Södermalm.

SVT följde med Kronofogden och polisen i Stockholmsnatten.Kronoinspektörerna berättar om en ny trend de tycker sig se – attpersonerna de stoppar allt oftare kör hyr- och leasingbilar. Ettmöjligt sätt att slippa utmätning.

Följ den nattliga jakten på gängens lyxprylar i videon ovan.

Operation slant

Hittills i år har tillgångar till ett värde av 6,5 miljoner kronor utmätts under insatsen “Operation slant” på Södermalm i Stockholm. 

Majoriteten av beslagen är från kriminella med skulder. 

Sakerna som utmäts auktionerar Kronofogden sedan ut och pengarna går till att betala skulder, bland annat till brottsoffer. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.