Pim van Dorpel har dragit sig ur dagen innan LO:s kongress inleds. Foto: Pressbild via Hotell- och restaurangfacket

Föreslagen ny LO-ordförande Pim van Dorpel har ångrat sig

Uppdaterad
Publicerad

Pim van Dorpel som föreslagits att bli ny LO-ordförande har nu backat, skriver LO i ett pressmeddelande. Beskedet kommer dagen innan LO:s kongress inleds.

På torsdagskvällen fick LO:s valberedning beskedet att den tilltänkta ordföranden Pim van Dorpel drar sig ur.

– Jag har efter samtal och ytterligare betänketid beslutat att jag inte längre står till valberedningens förfogande. Det är av privata skäl, säger Pim van Dorpel i ett pressmeddelande.

Pim van Dorpel har varit föreslagen till ny LO-ordförande inför kongressen som pågår 17-20 maj.

– Vi från valberedningen beklagar beskedet, samtidigt som vi respekterar det. Vi arbetar nu vidare med att ha ett nytt färdigt förslag, säger Tomas With, valberedningens ordförande.

Nominerades tidigare i maj

Pim van Dorpel är i dag vice ordförande för Hotell- och restaurangfacket. Det var tidigare i maj som valberedningens förslag föll på van Dorpel.

”Jag är oerhört hedrad över nomineringen. Jag har många tankar om hur vi tillsammans ska utveckla världens starkaste fackföreningsrörelse. Jag ser fram emot att utveckla tankarna och sätta dom i verket efter att kongressen gjort sitt val”, sa han då i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.