Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och statsminister Stefan Löfven (S) när de offentliggjorde att en internationell konferensen mot antisemitism skulle hållas i Malmö. Foto: TT 24 maj 2019

Förintelsekonferens i Malmö flyttas till hösten 2021

Publicerad

Coronapandemin gör att den internationella konferensen mot antisemitism och för hågkomsten av förintelsen som skulle ha hållits i Malmö i höst skjuts upp ett år.

Regeringen hade bjudit in ledare och experter från omkring 50 länder till Sverige för att delta. Konferensen var planerad till två dagar i oktober 2020. Men covid-19 tvingar regeringen att flytta fram konferensen ett år.

Syftet med konferensen i Malmö är att ta konkreta och gemensamma steg framåt i kampen mot antisemitism, uppger regeringen.

”Regeringens ambition att stärka arbetet för hågkomst av förintelsen, bekämpandet av antisemitism, antiziganism och andra former av rasism, liksom det internationella samarbetet på området är fortsatt lika stark. Men för att vi ska kunna ha fullt fokus på dessa viktiga frågor ser vi att det bästa är att skjuta fram forumet ett år”, säger statsminister Stefan Löfven (S) i ett pressmeddelande.

Det var i maj 2019 som Stefan Löfven (S) meddelade att konferensen skulle hållas i Malmö år 2020, då det är 75 år sedan förintelselägret Auschwitz befriades.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer