Försvarets Radioanstalt på Lovön utanför Stockholm. Foto: Bertil Ericson/TT

Försvarets radioanstalts lokaler mögelangripna – flera akut sjuka

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har blivit akut sjuka och fått bestående men efter att ha arbetat i Försvarets radioanstalts mögelangripna lokaler, rapporterar Svenska Dagbladet.

– Flera av våra medarbetare som arbetade i byggnaden har fått olika typer av symptom. I de flesta fallen gick det över efter att man flyttat ut ur byggnaden, men i några fall upplever man kvarstående besvär, säger Fredrik Wallin, tillförordnad kommunikationschef på FRA till tidningen.

Även en lokalvårdare rapporteras ha fått besvär efter att ha städat lokalerna.

Den mögelangripna byggnaden på Lovön i Stockholm togs i bruk 2015, och var tänkt att användas tills nya permanenta byggnader uppförts 2020, men måste nu rivas. Nya tillfälliga modulhus kommer att byggas.

– Vi flyttade ut folk ur byggnaden så fort det gick, med prioritering för de som hade symptom. Byggnaden är helt utrymd sedan i somras, säger Wallin till SvD.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.