Försvarsminister Peter Hultqvist (S) och hans tidigare pressekreterare Marinette Nyh Radebo (tv). Foto: TT

Försvarsministerns ifrågasatta pressekreterare avgår

Uppdaterad
Publicerad
Försvarsminister Peter Hultqvists (S) pressekreterare Marinette Nyh Radebo avgår efter kritik mot hennes lobbykopplingar.

Försvarsminister Peter Hultqvists (S) pressekreterare avgår efter artiklar i Dagens Nyheter om hennes kopplingar till försvarslobbyism. Hon anser att hon inte gjort något fel.

– Jag väljer i dag att lämna mitt jobb som pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist, säger Marinette Nyh Radebo till TT.

Hon säger att allt för mycket har handlat om henne de senaste dagarna och att hon inte längre kan sköta sitt jobb, vilket är att föra ut regeringens och försvarsministerns politik och det viktiga arbete som han har gjort de senaste fyra åren.

Hultqvist (S): ”Respekterar hennes beslut”

”Jag konstaterar att Marinette Nyh Radebo beslutat att avsluta sin anställning som pressekreterare. Jag respekterar hennes beslut. Hon har under sina fyra år som pressekreterare gjort ett utmärkt arbete”, skriver försvarsminister Peter Hultqvist (S) i en kommentar till TT.

Nyh Radebo kom till Hultqvist och regeringen efter att ha arbetat tjugotalet år i försvarsindustrin som lobbyist. I DN:s artiklar har det också beskrivits hur hennes eget konsultföretag, som hon skrev över på familjemedlemmar i samband med steget in i regeringskansliet, har fortsatt verksamheten. Först i somras lades det ner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer