Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TV4/SVT

Från Arkivet: Partiledardebatter och utspel

Uppdaterad
Publicerad

Minns du ”käbbeldramat” mellan Stefan Löfven och Annie Lööf 2014? Eller vad Mona Sahlin fick i present av några tjejer i Göteborg 1991? Utspel, rekvisita och regelrätta bråk – under åren har vissa partiledardebatter väckt större uppmärksamhet än andra.

Det var i TV4:s partiledardebatt 2014 som Annie Lööf lämnade sin plats och gick fram till Stefan Löfven med en bunt papper. Men luntan, en energianalys, lämnade inte centerledarens hand. När hon försökte räcka över den viftade Löfven ilsket med händerna.

– Det är bara käbbel! Behåll dem!

2005 anklagades Göran Persson för att använda härskartekniker efter att han vänt Maud Olofsson ryggen när hon pratade.

Annars är det inte sällan medtagen rekvisita som stannat i minnet. Mona Sahlin visade upp ett kullager i en debatt redan 1991, Gustav Fridolin gjorde kolbiten till ett oväntat återkommande inslag 2014 och Jimmie Åkesson var kanske lite väl ivrig att visa upp sin långa lista 2016 – och tappade den på golvet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.