Foto: TT/SVT

Fridolin: Jag visste inte att planet kom från Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Fridolin MP är den rikspolitiker som hårdast drivit kravet att lägga ned Bromma flygplats. I dag avslöjade Expressen att regeringsplanet vid minst ett tillfälle ska ha lyft från Arlanda och flugit till Bromma för att hämta upp just Gustav Fridolin och andra medlemmar i regeringen. En sträcka på 41 km som orsakat närmare fem ton koldioxidutsläpp.

När SVT Nyheter intervjuar Gustav Fridolin verkar han inte särkilt bekymrad över det inträffade.

– Jag får erkänna att vare sig det är säpo, försvarsmakten eller mina vänner som ska hämta mig, så ifrågasätter jag inte parkeringen. Jag hade hellre åkt till Arlanda om jag vetat om att planet fanns där.

Hade du kunnat förhindra det här extra koldioxidutsläppet på något sätt?

– Det vettigaste hade så klart varit att vi åkt från Arlanda. Jag tycker att försvarsmakten, regeringskansliet och andra myndigheter ska ta maximalt miljöansvar. Vad jag förstår hade regeringskansliet inte bett om en mellanlandning på Bromma, utan det här har varit försvarsmaktens beslut. 

Se hela intervjun i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.