Här är Fridolins råd till efterträdaren

Uppdaterad
Publicerad

I helgen håller Miljöpartiet kongress i Örebro, och med på dagordningen finns valet av ett nytt manligt språkrör. I SVT:s Morgonstudion delar Gustav Fridolin med sig av sitt främsta tips till den ännu ej valde efterträdaren.

Med åtta år som språkrör för MP är det dags för Gustav Fridolin att lämna över stafettpinnen. I SVT:s Morgonstudion beskriver Fridolin själv tiden som ”åtta fantastiska år”, men att det nu är dags att ställa om till lärare och fritidspolitiker.

Hans främsta råd till den ännu ej valde efterträdaren: Att inte bara satsa på vad som ses som en långsiktig miljöpolitik, utan även framhålla sociala och ekonomiska frågor i nutid.

– Den bredden i vår politik måste vi visa mycket bättre än vad jag har lyckats med.

Fridolin: Var för vi mest nytta?

Fridolin har bland annat varit del i tuffa förhandlingar med Socialdemokraterna, med eftergifter för att sitta med i regeringen. Under processen säger sig Fridolin ibland ha varit nära att ställa sig upp och gå, i stället för att sitta med i statsminister Stefan Löfvens regering.

– Man måste alltid ha den där dörren öppen och ständigt ställa sig frågan: ”var för vi mest nytta?”, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.