Tre månader med coronaviruset – så har Sverige hanterat krisen

Uppdaterad
Publicerad

I dag har drygt 2 000 svenskar rapporterats avlidna med covid-19. I kvällens Aktuellt gästar Anders Tegnell för att svara på vad Sverige gjort fel, och gjort rätt, sedan de första varningarna om viruset kom från Kina.

I slutet av januari sa Statsepidemiolog Anders Tegnell att han trodde och hoppades att de kinesiska insatserna skulle sätta stopp för coronaviruset. Strax därpå bekräftades det första fallet i Sverige – och bara en månad senare åkte många stockholmare på skidsemester i italienska Alperna, och tog med sig viruset hem.

Drygt tre månader sedan Anders Tegnells första uttalande har över 2 000 svenskar avlidit med covid-19, en stor del av dem har bott på äldreboenden där smittan tagit sig in.

I Aktuellt klockan 21 i kväll gästar Anders Tegnell studion för att berätta hur Sverige mött krisen, och vad som hade kunnat gjorts annorlunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.