Se det oväntade mötet med far och son som var Norra Bantorgets enda besökare på första maj. Foto: Per Nilsson/SVT

De enda besökarna på Norra Bantorget på första maj

Publicerad

Första maj. Stefan Löfven höll tal. Men inte på Norra Bantorget. Bara digitalt. Samtidigt på Norra Bantorget och framför LO-borgen var det tomt. Men ett par besökare hittade vi. Far och son och en hund.

Det visar sig vara en trogen socialdemokrat, som lyssnat på tal på samma plats sedan barnsben. Som har många tankar om politik då och nu. Och som ogillar att politiken blivit så polariserad och hård, när alla ändå är ganska lika. Därför uppskattade han Stefan Löfvens tal, och att han inte var hård i tonen utan vände sig till alla.

Som partitrogen har han stor respekt för att partiet samarbetar med C och L, eftersom så få röstar på S – ”det är demokrati”.

Sonen är SSU-are , men medger att hans kompisar gillar Moderaterna eller Vänsterpartiet bättre.

Pappan tycker inte att ungdomar inser värdet av trygghet. Sossarna är dåliga på fest. Men bättre nu när det gäller att hålla ihop samhället.

När jag ber om hans namn förstår jag plötsligt att jag pratar med en person som för drygt 40 år sedan var frontfigur i ett välkänt, politiskt och argt punkband.

Då blev det ny fart på samtalet.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.