Greta Thunberg har fått framför allt unga att delta i skolstrejkar på fredagar under parollen #FridaysForFuture. Foto: Lionel Bonaventure/AFP/TT

Greta Thunberg tar segelbåten till USA

Publicerad

Det blir med segelbåt som Greta Thunberg kommer att ta sig över Atlanten för att delta på två stora FN-möten om klimatet i höst. Klimataktivisten flyger inte och har nu erbjudits skjuts dit med båt.

16-åriga Greta Thunberg skulle egentligen ha börjat gymnasietmen har tagit ett sabbatsår för att kunna genomföra resan. När hon berättade att hon skulle ta ett sabbatsår hade hon ännu inte löst ett sätt att ta sig över Atlanten. Men nu får klimataktivisten skjuts med tävlingsbåten Malizia II, skriver hon på Twitter.

Besöker USA och Chile

Detförsta mötet äger rum på FN-högkvarteret i New York den 23september, och det andra i Santiago i Chile där FN håller sinaårliga klimatförhandlingar i början av december.

”Vi kommer att åkaöver Atlanten från Storbritannien till New York i mitten avaugusti”, skriver Thunberg.

”Goda nyheter!”, skriver Greta Thunberg på Twitter när hon meddelar hur hon kommer att ta sig till USA. Foto: Skärmdump @GretaThunberg/Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.