Priset på guld har slagit nya rekord de senaste åren. Foto: Scanpix

Guldet försvann – nu pudlar företagen

Uppdaterad
Publicerad

Två nätaktörer backar nu efter SVT:s stora guldgranskning. Det försvunna guldet och de uteblivna beskeden från företaget Guldpengar leder till att man omedelbart ska se över sina rutiner. Bolaget Stureguld återinför också den ångerrätt som gjorde att SVT-guldet försvann även där.

”Vi har tagit till oss och uppdaterar våra villkor”, skriver vd:n Joacim Nord i ett mejl till SVT. Han länkar till bolagets uppdaterade villkor, där det framgår att kunden (säljaren) nu har fem dagars ångerrätt.


Hos företaget Guldpengar har man under fyra månader haft både guld och pengar från SVT utan att vi fått något besked, trots frågor per mejl och telefonsamtal.

Ser över rutiner
Flera gånger har bolagets kundtjänst lovat att återkomma med besked, utan att någon återkommit. Nu lovar bolaget att se över sina rutiner.


-Så här ska det inte gå till, säger Christopher Clewehielm som är vd för både Guldpengar och SMS-guld.

Se mer om SVT:s guldjakt i Aktuellt klockan 21, där även Konsumentombudsmannen medverkar.


Den som sålt guld eller varit anställd i något bolag kan dessutom delta i SVT:s kartläggning av den nya guldhandeln här på svt.se. Hjälp oss med kartläggningen här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar guldhandeln

Mer i ämnet