Benjamin Ahadi driver en egen firma samtidigt som han är undersköterska på Blekingesjukhuset. Foto: Erik Alfredsson

Han har dubbla jobb – driver eget och jobbar på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Benjamin Ahadi jobbar både med sin egen flytt- och städfirma – samtidigt som han också är undersköterska på Blekingesjukhuset.

– Man måste våga satsa för att ta sig framåt. Man ska inte ge upp.

På dagen flyttfirman – på kvällen undersköterska på sjukhuset. Så kan en arbetsdag se ut för Benjamin Ahadi.

Han kom till Karlskrona från Afghanistan för nio år sedan och förstår det faktum att många utrikesfödda kan ha svårt att hitta ett arbete i sitt nya land.

Val 2018 – #dinröst

– Det stämmer att det är så. Det är svårare för de som har utländsk bakgrund att komma in i samhället och hitta ett jobb. Men det gäller att satsa på rätt bransch. Jag valde vård och omsorg och har haft ganska lätt att få jobb, säger Benjamin Ahadi.

Rådet är att utbilda sig

Samtidigt som han jobbar heltid på ortopedavdelningen på Blekingesjukhuset i Karlskrona driver han också sin egen firma som tar sig an olika typer av städ- och flyttuppdrag.

– Man ska inte ge upp, utan våga satsa. Det är då man lyckas, säger Benjamin Ahidi.

Vad har du för tips till dem som är utrikesfödda och har svårt att ta sig ut på arbetsmarknaden?

– Först och främst ska de utbilda sig och satsa på något som verkligen behövs i samhället. Våga och ge aldrig upp – då löser det sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet