Riksdagsledamot Hanif Balis (M) bil har blivit vandaliserad. Arkivbild. Foto: SVT

Hanif Balis bil vandaliserad: ”Hade kunnat gå riktigt illa”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en kortare resa kom riksdagsledamoten Hanif Bali (M) hem till en vandaliserad bil. När han satte sig i bilen upptäckte han även att däcken hade blivit uppskurna, skriver han på Twitter.

Under torsdagen upptäckte Hanif Bali (M) att någon hade repat lacken på hans bil samt skurit upp tre av fyra däck, något som Expressen för först med att rapportera om.

”Kommer hem från resa. Hela bilen är kvaddad – båda sidor av bilen är sönderrepad. Hinner åka iväg med flickvännen då vi märker att även däcken är uppskurna” skriver han på Twitter och visar upp bilder på skadorna.

Hanif Bali berättar för SVT Nyheter att han upplever att händelsen var riktad emot honom.

– Det var väldigt riktat liksom. Särskilt eftersom att det är gjort utanför mitt hem, det har jag aldrig varit med om, säger han.

Reaktioner på Twitter

Inlägget på Twitter har fått många kommentarer och har uppmärksammats av både media och utbildningsminister Anna Ekström (S):

”Fruktansvärt! Min varmaste medkänsla”, kommenterar hon inlägget på Twitter.

Vidare skriver Hanif Bali att han måste lägga till nya rutiner i livet för att känna sig trygg.

”En ny rutin i mitt liv är alltså att jag måste kontrollera mina däck så att ingen försöker ta livet av mig och min familj.”

Vad tänker du om händelsen?

Jag har ju redan restriktioner om hur jag får resa – och rekommendationen är att ta bilen. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska ta mig fram. Det hade kunnat sluta riktigt illa, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.