Hör varför Kjöller kallar vissa journalistkollegor för mobbare. Foto: Min sanning/SVT

Hanne Kjöller ser tillbaka på kritiken: ”Finns gott om medelmåttiga, skitnödiga män”

Uppdaterad
Publicerad

Hanne Kjöller var van vid debattklimatet i Sverige som ledarskribent på DN. Men de hårda reaktionerna på ett faktafel i hennes bok från 2013, “En halv sanning är också en lögn”, gjorde henne besviken på hela journalistkåren. 

– Det var som att folk som hade retat sig på mig länge ville passa på, säger hon i Min sanning. 

Journalisten och DN-skribenten Hanne Kjöller säger att hon i boken ville kritisera hur medierna hanterar den makt de har. Men när den släpptes 2013 riktades kritiken istället mot henne själv efter ett uppmärksammat faktafel.

Kritisk till rapporteringen

Kritiken från den egna kåren har satt sina spår och Hanne Kjöller är fortfarande besviken över hur rapporteringen av hennes faktamiss sköttes. 

– Om medierna har bestämt sig att det här är rätt så spelar det ingen roll hur många gånger man dementerar, säger Hanne Kjöller.  

Är du fortfarande upprörd över detta?

– Nej inte upprörd. Men jag har fått en helt annan bild av vissa. I den här kåren finns det gott om medelmåttiga, skitnödiga femtioåriga män som tycker att de är guds gåva till journalistiken, säger Hanne Kjöller i Min Sanning.

Se hela intervjun med Hanne Kjöller i Min sanning söndagen den 7 februari klockan 20.00 i SVT2 eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.